ART Pekarna 2017-08-24T12:11:08+00:00

ART PEKARNA: Program v Pekarni na 20. festivalu mladih kultur Kunigunda

Stara pekarna v Starem Velenju je bila na pobudo mladih ustvarjalcev Šaleške doline kot zapuščen industrijski objekt predana Mladinskemu centru Velenje v letu 2012. Ustvarjalci so jo ob izdatni pomoči (so)delavcev MC Velenje, Šaleškega študentskega kluba in zavoda eMCe plac očistili, prepleskali in preuredili v prijeten, varen prostor za razstavišče in umetniško ustvarjanje.

Ateljejski prostor je v petih letih gostil zabave, razstave, predavanja in inštalacije. Več o najbolj dih jemajočih izmed njih si lahko prebereš v intervjuju z dolgoletno vodjo ART področja na Festivalu mladih kultur Kunigunda, Nino Cvirn. Tudi Kunigunda je tukaj več kot le pustila svoje stopinje – letos, ko Pekarna maha v slovo, pa se bomo njej in vsemu, kar je prinesla mladim šaleškim ustvarjalcem poklonili s projektom ART PEKARNA.

Čez celoten teden bo objekt zaživel kot večnamenski razstaviščni in uprizoritveni prostor. Za časa festivala bo vsak dan na ogled 6 razstav in instalacij, ob tem pa se bodo stari pekarniški prostori gostili še tri predstave.

ODPRTJE PEKARNE

Skoči na dogodek

ODPRTJE PEKARNE

25. avgusta ob 18.00

Po svečani otvoritvi bo Pekarna z vsemi svojimi 6 razstavami in instalacijami odprta vsak festivalni dan med 15. in 19. uro.

Skoči na dogodek

KABARET TIFFANY

Skoči na dogodek

KABARET TIFFANY

V nedeljo, 27. avgusta ob 20.00

Performans; Produkcija: ŠKUC – Kulturni center Q/Klub Tiffany

Prepustite se sladkim zavajanjem kraljic in kraljev preobleke, njihovim kot rezilom ostrim ljubezenskim pesmim, avantgardnim napadom, umetniškim vrtoglavicam, goloti in politični nekorektnosti. Pridružite se praznovanju in skupaj z našimi oboroženim divami, špricajte življenje na prestrašene obraze tradicije!

Skoči na dogodek

BRUTALCI

Skoči na dogodek

BRUTALCI

V torek, 29. avgusta ob 20.00

Gledališka predstava; KUD Transformator

Koprdukcija: Društvo Matafir

Kdo ne bi imel rad pohlevnih, spokojnih živinčet, ki s svojo dobrodušno zarobljenostjo znajo zajemati življenje z veliko žlico? A bolje, ko jim gre, bolj so nezadovoljni, zadirčni in zlovoljni, skregani s sosedi so okoli sebe začeli postavljati zidove, ograje in tehnične ovire. In potem so Butalci nenadoma izginili.

Skoči na dogodek

ZADNJA VEČERJA

Skoči na dogodek

ZADNJA VEČERJA

V četrtek, 31. avgusta ob 20.00

performans, lastna produkcija v sodelovanju z Gledališčem Velenje

Odpira se nebo, ruši se Pekarna. Kdo ima prav in kdo ne? Kaj sploh je prav in kaj je res? In kdo, če sploh kdo, lahko pametuje in sodi o življenjskih resnicah? Koga bi pa ti povabil na zadnjo večerjo?

Skoči na dogodek
program
KUNIGUNDA
meni