Loading...
Za medije 2017-10-20T10:51:17+01:00

Howdy

Pozdravljeni na medijskem zavihku Festivala mladih kultur Kunigunda. Tukaj boste našli vse potrebno za poročanje o festivalnem dogajanju – od sporočil za javnost s posameznega festivalnega dneva in transkripcij intervjujev z nastopajočimi in udeleženimi, do posebej selekcioniranega izbora slik z dnevnega dogajanja (vsebuje slike, primerne za spletno objavo, kot tudi te, primerne za tisk) in grafičnega materiala.

Gradivo za poročanje boste našli v medijskih paketih, ločeno glede na festivalski dan. Gradivo za poročanje z minulega dne bo vsakodnevno v jutranjih urah naloženo na spletno stran. Kaj boste našli v posameznem medijskem paketu, lahko preberete v njim pripadajočih opisih.

Na desni strani boste našli tudi dnevno ažuriran splošni medijski paket, kjer boste ob vsebinah vseh ostalih medijskih paketov našli tudi splošno gradivo, ki vsebuje v naprej pripravljena besedila o festivalu in njegovih organizatorjih, letošnjem dogajanju in promocijski material kot so plakati in grafike za uporabo na spletnih mestih.

S povpraševanji o kakršnihkoli dodatnih informacijah, prošnjami po dodatnem gradivu, naročilom za novinarske akreditacije ipd. se lahko obrnete na ekipo za odnose z javnostmi na spodnje kontaktne naslove. Se vidimo ob prvem postanku na velenjski kulturni črpalki.

Splošni media pack FMKK20

Že dvajseto leto zapored bo knapovsko mesto preplavila alternativna, družbenokritična, kakovostna kultura. Festival mladih kultur Kunigunda jo bo skozi žilo in srce potiskal med 25. avgustom in 2. septembrom. Ustvarjamo ga, da družbi in posameznikom nastavlja ogledala, vznemirja, zabava, zadovolji, izobražuje in kdaj celo šokira. Srce ostaja bistvo. Veseli bomo, če boste tudi letos utripali z njim.

Prenesi media pack

Nedelja, 3.9.

V soboto, 2. 9., se je zgodilo še zadnje dejanje 20. festivala mladih kultur Kunigunda. V okviru celodnevnega dogajanja pred in v Muzeju premogovništva Slovenije je mesto ob dvajseti obletnici alternativnega festivala veselilo tudi ob številnih drugih obletnicah. Najodmevnejša, vsaj v dobesednem smislu je bila zagotovo dvajsetletnica delovanja skupine The Stroj. Obeležili so jo z razstavo Sila zvoka – ritem časa / The Stroj 1997 – 2017 in z večernim nastopom ob bokih hrvaških ABOP in avstrijskih Elektro Guzzi.

prenesi media pack

Sobota, 2.9.

Festival mladih kultur Kunigunda se bliža k vrelišču. V petek zvečer so utrip srca dodobra zvišali težko kategorniki – mlada lokalna death metal zasedba Chronic Dose, italijanski zasedbi Lambs in Sedna ter vrhunec večera, kultna velenjska new age trash metal skupina KAOZ. S Kunigundo so povezani od samega začetka, saj jih je gostila v svojih prvih letih, v sklopu festivala so odigrali svoj poslovilni koncert, letos pa so se ob obletnici prav njej na čast vrnili na domači oder. Media pack vsebuje fotografije primerne za tisk in objavo na spletu.

prenesi media pack

Petek, 1.9.

V Galeriji FBunker je svojo razstavo »Rdeča nit« odprla mlada lokalna umetnica Tilyen Mucik. »Rdeča nit govori o tem, da ljudje premalo gledamo okoli sebe. Imam zelo slabo orientacijo in se rada in pogostokrat kje zgubim. V trenutku mi tleskne: ‘ O, poglej to hišo, poglej to ograjo, poglej kako so lepe rože!’ Hotela sem fotografirati te stvari, kasneje pa sem jim nadela preobleko, da sem si dala rdečo nit.

Gledališče Velenje je lačne v večernih urah povabilo v Pekarno na Zadnjo večerjo. Za bogato obloženo mizo so se dobili prijatelji različnih verskih prepričanj in sproščeno klepetali o njihovih navadah, običajih, življenjskih resnicah in smislu.

prenesi media pack

Četrtek, 31.8.

Filmi in anime, stripi in mange, video in namizne igre, mitologija in tehnologija. Veličastni junaki, fantazijska literatura, laserski meči, cosplay in igranje vlog – vse to in še več se uvršča pod dežnik geekovske subkulture, ki so jo praznovali na KuniKonu – prvi konvenciji na Festivalu mladih kultur Kunigunda in v Velenju nasploh! Tudi večerno dogajanje je potekalo z (otroški podobno) radostjo. Navzoči so po zadnjem dejanju Kunikona, okrogli mizi Fantastika na slovenskem, moderirane s strani Dareta Hriberška, zazibali ob reggae ritmih. V media packu lahko najdete tudi slike primerne za tisk in objavo na spletu.

prenesi media pack

Sreda, 30.8.

Torkovo dopoldne na Festivalu mladih kultur Kunigunda se je začelo z izletom v pravljični svet. Poleti je najlepše pod krošnjami dreves in prav tam so potekale kreativne delavnice pod mentorstvom Nadje Osojnik, za vse spretne, iznajdljive, ustvarjalne, domišljije polne otroke vseh generacij. Preko glasbeno-gledališke predstave » Brutalci« sta Urban Logar in Jaka Andrej Vojevec, igralca KUD Transformator, občinstvu razkrivala, kako so Butalci sploh postali Brutalci, zakaj so se začeli spreminjati, postavljati zidove, ograje in tehnične ovire. Media pack vsebuje tudi slike primerne za tisk in objavo na spletu.

prenesi media pack

Torek, 29.8.

V popoldanskih urah sta se na Gradu Velenje odprli razstavi Dislocirana podoba in Slike pove tisoč besed. V večernih urah, pa se je dogajanje prestavilo v Hudo luknjo.Rusi Ochelie Soroki so skupina, ki pri izvajanju svoje glasbe – najlažje opisane kot temnejše plati etno folka, prepletenega z vplivi mitologij in folklore tisoč in enega (a morda vseeno najbolj najbolj ruskega in skandinavskega) naroda, posebno vlogo daje atmosferi. V media packu lahko poleg sporočila za javnost najdete še slike primerne za tisk in objavo na spletu.

prenesi media pack

Ponedeljek, 28. 8

Pomemben del programa Festivala mladih kultur Kunigunda je vselej tudi šport. Vroče nedeljsko nogometno popoldne je tako dvigovalo in pospeševalo utrip navijačem na tribunah, predvsem pa igralcem Kunigundine tekme. Iz zelenice na pomožnem stadionu ob Velenjskem jezeru se je dogajanje prestavilo v Art Pekarno. Tam so se obiskovalci prepustili sladkim zavajanjem kraljic in kraljev preobleke, njihovim kot rezilom ostrim ljubezenskim pesmim, avantgardnim napadom, umetniškim vrtoglavicam, goloti in politični nekorektnosti. Media pack vsebuje tudi slike primerne za objavo na spletu in tisk.

prenesi media pack

Nedelja, 27. 8

Kunigundino sobotno popoldne je minilo v športnem duhu. V središču mesta, na Titovem trgu, se je odvijal drugi Titov skate session. Fantje iz društva urbanih športov DUŠA so trg spremenili v adrenalinski park. V večernih urah so na Cankarjevi ulice plesalke ob drogu razbijale stereotipe plesa in iskale svobodo v gibu. Nočno vzdušje so krepili Repetitor, Krvava Rosa, Klinični Testiranci, Kvazi Cirkus in Cojones. Poleg sporočila za javnost media pack vsebuje tudi fotografije primerne za objavo na spletu in tisk ter transkripcijo intervjuja z Repetitorji.

prenesi media pack

Sobota, 26.8.

Na prvi festivalski dan se je dogajanje 20. festivala mladih kultur Kunigunda preselilo v staro mestno jedro, kjer stoji Pekarna, na videz zapuščen prostor, kjer ustvarjajo  lokalni in tuji umetniki že od leta 2012. Njena zgodba se počasi končuje. Na mestu kjer danes še stoji mistična, arhitekturno zelo zanimiva zgradba, bo v naslednjih letih zrasla nova. Festival se ji je tako letos še posebej poklonil in vanjo naselil šest vrhunskih instalacij in razstav. Od družbeno – kritičnih, umetniških in interaktivnih, do avdio-vizualnih instalacij. Media pack vsebuje tudi slike primerne za objavo na spletu in tisk ter transkripcijo intervjuja s Stoko.

prenesi media pack

Petek, 25.8.

Devet dni zabave, alternative kulture, umetnosti in družbene kritike se začenja! Drugačna in starejša, nič več najstnica pa vendar še kako mladostna, se je vrnila, da očara in pospeši utrip vsakega obiskovalca. Zvrstilo se bo 23 nastopajočih, z reperjem Stoko in skupinami Repetitor, Kaoz ter The Stroj na čelu. Moč si bo ogledati deset razstav in instalacij ter štiri predstave in performanse.  Adrenalin in šport bodo združili skejterji in nogometaši, za vso geekovsko subkulturo pa prvič v Velenju konvencija KuniKon. Media pack vsebuje Media pack vsebuje slike primerne za tisk in objavo na spletu.

prenesi media pack
Left Menu Icon
Kunigunda 2017